Zlepšovatelé v Knauf Insulation mají nejen nápady, ale i srdce na správném místě

~~Každoroční setkání vedení závodu Knauf Insulation v Krupce se svými zlepšovateli přineslo několik silných momentů. Kromě příjemného posezení u dobrého jídla a pití spojeného s adrenalinem na okruhu motokár, se opět potvrdilo, že kreativních lidí s motivací měnit věci a procesy k lepšímu, je stále dost. Celkem bylo za uplynulý rok podáno rekordních 101 zlepšovacích návrhů, z nichž 74 bylo přijato a 28 k termínu roční schůzky se podařilo uvést do života. Cenné je to, že inovační myšlení jde od lidí z operátorských úrovní, kde jsou potřebné detailní znalosti o zařízení a o procesech. Často nás dopředu posouvá pozitivně orientovaná vlastnost, jakou je lidská lenost, nebo to, co nás při práci trápí. Stačí přitom pár drobných úprav a dosahujeme lepších výsledků s menší mírou dřiny. To je ta správná motivace do změn.
Rok 2018 byl specifický tím, že je již významně znatelný vliv změny kultury práce, kterou přináší principy procesu trvalého zlepšování, mnoho hodin věnovaných školení správné praxe, provádění vrstvených auditů na jednotlivých pracovištích a dvě klíčová slova této kulturní změny – zapojení a delegování. Na jedné straně je odvaha managementu, na druhé připravenost lidí na lince a v údržbě převzít zodpovědnost.
 
Celkový ekonomický přínos těchto milých drobností v procesu výroby minerální izolace za rok 2018 převyšuje milion korun ročně. Ocenění přínosů zlepšovacích návrhů určuje matice hodnotících kritérií a přináší nositelům nápadů i finanční odměny. A zde stále platí dohoda, která byla od samého počátku zlepšovatelských aktivit v závodě KI Krupka respektována a podporována: 15% z odměn za zlepšováky, doplněno stejnou sumou vedením společnosti,  je věnováno na společně vybraný charitativní projekt, k někomu, kdo se ocitl nepřízní osudu v tísni, potřebuje pomoc. Zlepšovatelé na svém ročním setkání k oslavě dosaženého úspěchu dne 17. ledna 2019 z řady možností vybrali podporu devítiletého Kryštofa z Krupky, postiženého dětskou mozkovou obrnou. Rodině postiženého chlapce tak přijde na účet 30 000,- korun k úhradě nákladů na léčbu a prostředky ke zlepšování rozvoje dovedností chlapce. Zdaleka ne vše je hrazeno zdravotní pojišťovnou.
Postoj zlepšovatelů naplňuje jednu ze 4 firemních hodnot skupiny Knauf, kterou bychom u mezinárodních korporací těžko hledali: „lidskost“. Tak přejme mladé rodině a Kryštofovi zejména, hodně sil a pozitivní náhled na to, co je před nimi.
Ing. Jan Brázda
 

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

© 2024 Knauf Insulation. Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WebAp | Webové a grafické studio