První dlabání dýní v Krupce

Jak nejspíš všichni dobře víte, 31.10. proběhlo v Krupce společné dlabání dýní. A jak se nám akce vydařila? Myslím, že si mohu troufnout mluvit za všechny zúčastněné, když povím, že na výbornou! Zprvu se zdálo, že účast nebude nikterak hojná, ale nakonec se vše v dobré obrátilo a dokonce k nám dorazil i jeden zástupce pražské kanceláře – díky za účast Ondro.
Nápad na uspořádání společného dlabání dýní nosíme v hlavě s kolegyní Janou Hellerovou už od minulého podzimu. Tehdy totiž ambasadorkou za Lidskost / Menschlichkeit, jednu z našit čtyř Knauf hodnot, byla Jitka Rispoli. Ta se rozhodla nás, teamové nováčky, aktivně zapojit, a  představit nějaké nové nápady. „Dýně“ byly jedním z nich, ale bohužel už bylo pozdě všechno zorganizovat, a tak se to odložilo na letošní rok. A vlastně je to i dobře, protože náš „nováčkovský“ okruh rozšířili ještě Marcela Jánáčková, a tak už jsme na to byli čtyři. :-)
Tento rok jsme nenechali nic náhodě, a za podpory Zahradního centra v Děčíně, jsme zajistili včasný nákup dýní. Vzhledem k tomu, že nákup musel proběhnout už začátkem září, bylo rozhodnutí o potřebném počtu trošku skok do neznáma. :-) Naštěší nám zase tolik dýní nezbylo a z těch pár co zůstalo, nám Zdravěnka připravili výbornou dýňovou polévku:)
Možná si někteří z vás říkají, proč jsme se rozhodli zrovna pro Halloween, další Americký svátek a zvyky, které u nás nepotřebujeme. Věřte, že ani já nejsem velkým příznivcem přejímání a osvojování si Amerických svátků a proto jsem chtěla naší „halloweenské“ akci přidat i příchuť jiné kultury. Přemluvila jsem tedy své kologyně, abychom si obličeje pomalovaly ve stylu mexického dne mrtvých. Tam se slaví obdoba našich dušiček (1.11.-2.11.), již zmíněný, den mrtvých neboli Diás de Muerto. Na Dias de Muerto, na rozdíl od našeho svátku zesnulých, je sympatické, že je to veskrze veselý a barevný svátek, plný zpěvu, dobrého jídla a pití. A tak jsme spojily Halloween a Dias de Muerto v jednu takovou naší „knaufskou“ oslavu. A bylo veselo! Hrála nám hudba, díky Susan jsme měli i jídla a pití dostatek.
Všichni se pilně snažili a vyřezávali dýně jako o závod. Pro ty, kteří si nestihli připravit a rozmyslet motiv, byly připravené předlohy, jež bylo možné na dýni jednoduše obkreslit. Avšak bylo i spoustu těch, co nechali průchod svojí fantazii a vytvářeli kreativní dýňové příšerky. To ostatně můžete posoudit sami na přiložených fotografiích.
Když se venku začalo šeřit, a všechny výtvory bylo hotové, všechno jsme si přemístili na naší terásku. Tam jsme si zapálili svíčky a naše dýňové lampiony rozsvítili. Jako parádní zátiší nám posloužili okrasné kameny a náš kouřící komín :-) A ano samozřejmě jsme vše pečlivě zdokumentovali, abychom o zážitek neochudili ty, kteří se neměli možnost zúčastnit. Ještě než se všichni začali trousit k odchodu, jsme dětem za odměnu rozdali malé balíčky s cukrovinkami, děti si rozebrali nafouknuté balonky a byl čas se rozloučit.
Doufám, že jste si to všichni užili stejně dobře jako my, a příští rok se zase všichni sejdeme. Ještě jednou vám všem děkuji za účast a našemu vedení za svolení a finanční podporu!
Za „DÝNĚ TEAM“
Lucie Špičková
 

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

© 2024 Knauf Insulation. Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WebAp | Webové a grafické studio