Plavba s dětmi z Arkadie

Další ze společných akcí Arkadie a krupského závodu Knauf Insulation se uskutečnila v září. Klienti a zaměstnanci Arkadie spolu se zaměstnanci Knauf Insulation se vydali lodí z Děčína do německého Bad Schandau, aby se jich polovina vrátila po polabské cyklostezce na kolech zpátky do Děčína. Jde již o tradiční akci, která se letos musela kvůli extrémně teplému a hlavně suchému počasí odložit z měsíce června na září. Ale ani tak nebyla hladina vody Labe dostatečná, do poslední chvíle nebylo jasné, zda se plavba uskuteční, a i když byla Střekovská zdymadla otevřena naplno, jen speciálně kvůli naší plavbě,  aby nám poslala dostatek vody pro naši společnou plavbu, vyrazili jsme z Děčína s více než hodinovým zpožděním, ale ani v tu  chvíli ještě nebylo jasné, zda doplujeme až do Bad Schandau. Dle rozhodnutí kapitána loďi, vyplouváme směr Hřensko, cestou nám  připravila posádka lodi lehký oběd. Sotva se výletníci naobědvali, už je vítalo přístaviště v Hřensku.
S napětím očekáváme verdikt kapitána, do Bad Schandau by jsme sice dopluli, ale nikdo nám nemůže zaručit zastavení přímo u mola kvůli nízké hladině vody, laicky řečeno, museli bychom naskákat do vody a na břeh doplavat. Po bleskové bojové poradě jsme se rozhodli, že toto nechceme riskovat a vystupujeme z loďi.
Zde na ty, pro které by byla cesta na kole obtížná, přijíždí autobus, aby je odvezl přes Děčín zpátky domů. Druhá část, sestávající se zdatnějších klientů a zaměstnanců Arkadie a přátel z Knaufu, se vydala k přívozu který je odvezl na druhý břeh, odtamtud se vydali na kolech do Děčínského přístaviště. Na cestu všichni dostali sportovci energetickou tyčinku pro případný deficit energie.Ti nejzdatnější pak autobusem pohrdli a dojeli na kolech až do Teplic.
I když jsme nedopluli až do Bad Schandau, na zážitku to ani letos nikomu neubralo, počasí bylo jak na objednávku, no prostě ukázkové rozloučení s létem 2018. Ahoj a těšíme se na příští rok!   

 

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

© 2024 Knauf Insulation. Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WebAp | Webové a grafické studio