Nejlépe ryby chytají děvčata

„Nejlépe ryby chytají děvčata“

Stalo se již tradicí, že dobrovolníci ze závodu Knaufinsulation v Krupce, ve spolupráci s teplickou organizací Českého rybářského svazu, pořádají pro děti z Arkádie setkání u vody, rybářské závody. Letošní rok to bylo přesně na Den dětí, 1. června, kdy se ráno na Dolním zámeckém rybníku všichni sešli, aby si užili rybaření, pobyt v přírodě a mohli také vnímat pestrý život kolem vody i ve vodě. Přálo počasí a břehy rybníka zarostlé stromy se staly pro malé rybáře i jejich podpůrný personál, velkou výzvou. Kromě ryb občas někdo chytal i veverky.

Nicméně, ryby braly a bylo to fajn dopoledne, v přírodě, na čerstvém vzduchu. A kdo měl na prutu půlmetrového kapra, tak si s tímhle velkým bojovníkem užil i nemálo adrenalinu.

Stalo se také již tradicí, že tyto rybářské soutěže pravidelně vyhrávají děvčata, jak v počtu nalovených ryb, tak i v kategorii ulovení největší ryby. Letošní rok opět potvrdil, že děvčata jsou šikovná, asi i více trpělivá při čekání na správný moment, kdy rybu zaseknout.

Ceny pro nejlepší rybáře opět vyrobila chráněná dílna Arkádie. Na památku každý také dostal pro upomínku společně prožitého dopoledne keramického kapříka a celá akce skončila neskutečně dobrým gulášem, který u vody chutná vždy tak nějak lépe.

Tato akce, pořádaná lidmi z KI a MO ČRS, přináší pro děti z Arkádie velkou příležitost si najít pro sebe velmi zajímavého koníčka. Rybaření je proveditelné i pro děti s různými omezeními. Pobyt v přírodě a u vody, přináší pozitivní energii. A když splynete na břehu rybníka nebo řeky s okolní přírodou, sedne vám na prut ledňáček, zdoláte svou rybu, které následně vrátíte život, tak kouzlu rybaření propadnete a máte nádherného celoživotního koníčka.

Za rok „Petrův zdar“

 

© 2024 Knauf Insulation. Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WebAp | Webové a grafické studio