Knauf Insulation podpoří v rámci Grantu KI 2019 projekty na zlepšení kvality života v Krupce a jejím okolí už podvanácté.

Vážení sousedé
Pokračujeme v podpoře komunity, kde provozujeme náš výrobní závod na výrobu minerální izolace. Letošní kolo Grantu KI přineslo 16 zajímavých projektů a námětů na zlepšení kvality života lidí kolem nás, našich sousedů. 508 000 korun rozdělí Knauf Insulation na podporu letošních projektů neziskových nebo příspěvkových organizací, aktivních v krupské komunitě. Body přiděluje grantová komise podle daných hodnotících kritérií. U některých projektů, jako je například projekt Klubu důchodců Krupka, se členové komise zcela shodli, u jiných hodnotili  jejich kvalitu rozdílně. To je ale dobře. Každý člen grantové komise vnímá věci trochu jinou optikou, podle svých zkušeností. Jsem rád, že zatím u všech projektů, kterých už je kolem 120,  šly přidělené finance správným směrem a všichni je využili pro realizaci svých snů a plánů. To nás motivuje do další podpory. Celkem jsme z našich zisků od roku 2008 tedy do komunitních projektů vrátili již téměř 21 000 000 korun.
Podobně, jako v předešlých letech, mají i tentokrát projekty pomoci zlepšit prostředí a vybavení školek a škol, podpořit sportovní vyžití a volnočasové aktivity, ale i zlepšit život seniorům. Většina projektů získává maximální individuální podporu ve výši 50 000 korun.

Jaké aktivity tedy podpoříme z letošního Grantu KI?
Biskupské gymnázium, Základní škola a Mateřská škola Bohosudov chce s pomocí grantu připravit výchovně - vzdělávací environmentálního program Ekospotřebitel pro žáky ZŠ v Krupce, ale i v dalších školách na Teplicku a Ústecku. Součástí programu bude i vytvoření 20 kusů stolní hry s tématikou šetrného spotřebitelství, kterou Ekotým žáky naučí a do zapojených škol je rozdá jako pomůcku do výuky.
Mateřská škola Sluníčko Krupka doplní školní zahradu o interaktivní hrací tabule, aby ji mohla účelněji využívat jako přírodní učebnu.  Základní škola a Mateřská škola Krupka uspěla s projektem Zkoumáme s Beruškou. Postaví venkovní herní koutek s pískovištěm, jehož dominantou bude herní sestava do písku. Mateřská škola Zvoneček Krupka použije získané peníze z grantu k vybavení dětské dílny pro šikulky. Nový pracovní stůl a nářadí využije školka pro tvořivé aktivity dětí.
Cyklistický oddíl TOP TEN Teplice, který se celoročně věnuje dětem,  peníze použije k pořádání 8. ročníku cyklistického závodu Tvoje kolo, tvoje zábava na stadionu v Krupce. Na další ročník Modelářské školy, která už má letitou tradici a prošly jí stovky dětí, získává grant Raketo-modelářský klub Krupka. Oddíl stolního tenisu TJ Krupka uplatní grant při přípravě dětí na mládežnické krajské a republikové turnaje. Nově založený Atletický klub Krupka za peníze pořídí základní vybavení, nezbytné pro trénování a zkvalitnění sportovní přípravy mládeže. V klubu již sportuje stovka dětí.
Na obyvatele domu s pečovatelskou službou v Krupce je zaměřený projekt s názvem  Aby nám bylo pod pergolou ještě lépe. Cílem je vybavit nově vybudovaná krytá posezení, která si zdejší senioři oblíbili,  kvalitním zahradním nábytkem, odpovídajícím jejich věku a zdravotním možnostem.
Pomoci udržet program Podaná ruka má další z grantového příspěvku. Salesiánské středisko Štěpána Trochty - dům dětí a mládeže v jeho rámci pomáhá rodinám s dětmi, které se ocitly v obtížné situaci, kdy je ohrožen vývoj dětí.
Středisko Arkadie v Krupce čeká v následujících dvou letech kompletní rekonstrukce,  rozšíření prostor spolu s výstavbou výtahu a zateplením. Peníze z grantu proto využije k přestěhování do náhradních prostor a zajištění dočasného provozu.
Každý projekt je nejen podpořen, ale členy grantové komise monitorován až do úspěšně zakončené realizace. To je také jedna ze záruk, že darované finanční prostředky skončí v souladu s projektovým záměrem. Společná večeře po vyhodnocení v příjemném prostředí hotelu Prince De Ligne je tou jedinou odměnou za práci v komisi Grantu KI. Za to členům komise patří můj dík. Pracují pro nás takto nezištně již 12 rokem a stále je to baví, dává jim to smysl. Děkuji Olze Tušicové, Janě Lovásové, Bedřichu Pavkovi, Tomáši Liškovi a Honzu Tylovi za spolupráci a čas věnovaný práci pro své okolí.

Ing. Jan Brázda, ředitel závodu KnaufInsulation v Krupce

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek

© 2024 Knauf Insulation. Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WebAp | Webové a grafické studio