Dodavatel roku 2019

B2B business vztahy jsou obvykle spojené s tvrdým vyjednáváním, smlouvami, kde jsou precizně nastaveny podmínky, termíny, záruky a kde právníci své ambice formulovali do textů, kde Vám i po třetím přečtení stále uniká jejich smysl. Přesto mezi firmami může být vztah postavený na jiných principech. To je případ Knauf Insulation, kde závod Krupka každoročně oceňuje nejlepšího partnera roku. Krupský závod na výrobu minerální izolace potřebuje vstupy ve výši přesahující miliardu korun, aby mohl obsloužit potřeby svých trhů, poptávku po izolaci. Potřebuje vstupní suroviny, materiály, energie, služby, servis.

Nákupní organizace závodu, ve spolupráci s ostatními útvary, které nakupované vstupy přetváří do minerální izolace, vytvořili sadu hodnotících kritérií pro partnera roku. Tato tradice již běží řadu let a stojí právě na partnerství, jako jedné ze 4 firemních hodnot společnosti KNAUF, do které KI patří.

Partnerství vnímáme jako vztah, který se vytváří dlouhodobou spoluprací, stojí na vzájemné důvěře, na pochopení potřeb druhého. Kde platí slovo a podání ruky. Kde partner, když přijde na lámání chleba, jde do toho s námi a je jedno, že to je v hluboké noci nebo o víkendu. Dodavatel se stává součástí našeho úspěchu. Sám proaktivně přináší návrhy řešení, co nám zapadají do našich aktivit a plánů.

Nejvíce toho „partnerství“ jsme v roce 2019 našli u malé firmy Lomox, co sídlí v Trnovanech, kousek od výrobního závodu. Dodává opravy a repase pohonů, motorů a náhradní součásti, které tým údržby potřebuje pro zajištění spolehlivého chodu výrobní linky. Lidé z Lomoxu vždy dodávají podle potřeb, v dojednaný čas a kvalitě. Jejich flexibilita je výjimečná ve srovnání s postoji jiných dodavatelů. Pochopili naše prostředí, kde linka běží 24h a 7 dní v týdnu, kde se tavící sklářská vana nedá zastavit a kde stojí hodina prostoje linky kolem 200 000 Kč fixních nákladů. To je stres a výzva, který provoz linky na minerální izolaci této velikosti přináší. Dá se s tím úspěšně pracovat, když máte takové parťáky, jakými jsou lidé z Lomoxu.

Cenu dodavatele roku za 2019 převzali zástupci firmy 19. února od vedení závodu KI krupka na setkání v hotelu Prince De Ligne. Bylo to milé překvapení. Málokdy se firmy navzájem dokáží pochválit. Cenu již tradičně vyrábí chráněná dílna Arkádie. Je to velmi náročný kus keramiky, kde při vypalování tak velké desky hrozí deformace a praskání, ale i tady za ty roky vznikla potřebná zkušenost. Cena tak přináší i užitek lidem z chráněné dílny Arkádie. Získané prostředky podporují jejich další aktivity.

 

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek

© 2024 Knauf Insulation. Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WebAp | Webové a grafické studio