Digitalizace v Krupce

Na začátek uvedu tři příklady pro pochopení pojmu digitalizace.
1. Od 19. století známe přístroje na zaznamenávání obrazu – fotoaparáty. Ve 20. století jsme se naučili pracovat jinak – pořizování obrazu a jeho zpracování a uchování řešíme digitálně.
2. Už desítky let používáme e-mail, tj. elektronickou poštu – to je digitalizovaná poštovní služba.
3. Mapy a autoatlasy jsme digitalizovali do počítačů, mobilů, GPS zařízení.
To je digitalizace. Nic nového. Výhody jsou evidentní – pokud je textová, hlasová nebo obrazová informace v digitální (=počítačem čitelné) podobě, tak ji rychle zpracuju, můžu ji snadno upravit, evidovat, prohledat, doručit, sdílet…  Jsme efektivnější. Za stejný čas toho stihneme více a navíc s menší námahou.
Z odstavce výše je zřejmé PROČ digitalizovat. Ve výrobním závodě v Krupce víme JAK. Na začátku bude digitální dvojče. Propojením skutečného světa, dat ze stroje a čidel a informací od obsluhy získáme digitální dvojče – virtuální model stroje. Spojením dvojčat všech zařízení vznikne virtuální model továrny jako její digitální dvojče. Na dvojčeti poběží výroba izolace nanečisto. Necháme dvojče „vyrobit“ izolaci podle plánu. Dvojče pomůže odhalit, kde půjde výroba dobře a kde naopak, jak plán lépe seřadit atd. Na dvojčeti můžeme bez rizika simulovat změny, zásahy, poruchy. Vyzkoušené změny můžeme potom realizovat. Když model dobře nastavíme, pomůže nám dělat práci lépe. Méně se nadřeme, práce bude pohodlnější. Podobně jako vnímáme fotky, e-maily nebo navigaci jako samozřejmost, budeme brzy vnímat digitální dvojče jako samozřejmou součást života. Zatím ve výrobě.
 

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek

© 2024 Knauf Insulation. Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WebAp | Webové a grafické studio