130 projektů podpořil Knauf Insulation v rámci grantů už téměř devíti miliony korun

Knauf Insulation podpoří letos v rámci Grantu KI 2022 dvanáct projektů na zlepšení kvality života v Krupce a jejím okolí, mezi které rozdělí 600 tisíc korun. Z Grantu KI, který jsme založili v roce 2008, jsme podpořili už celkem 130 neziskových projektů částkou v celkové výši 8 923 000 korun. Byly mezi nimi desítky malých užitečných projektů, ale třeba i projekt revitalizace dětského hřiště v Nových Modlanech v roce 2011 za 1,6 mil. Kč, nebo v roce 2017 nové dětské hřiště v MŠ Zvoneček v Krupce za rovný milion či v roce 2007 projekt revitalizace parku Herty Lindnerové ve spolupráci s UJEP univerzitou za 400 tisíc, na jehož základě město Krupka získala dotace z MŽP a celkovou revitalizaci parku následně provedla. Jen jednou, v roce 2020, musel být Grant kvůli covidu a souvisejícím opatřením zrušen. Jsem rád, že darované prostředky šly vždy správným směrem, v souladu s dohodami, a všichni je využili pro realizaci svých plánů. Je to dobrá motivace pro místní komunitu stále něco dělat.

Grantovou komisi tvoří šéfredaktorka Deníku Olga Tušicová, ředitel základní školy a zastupitel města Tomáš Liška, Bedřich Pavka, který dlouhodobě vede klub raketových modelářů na světové úrovni a pak za KI to jsem já, kolegyně Patra Růžičková a Jana Lovásová. Jim děkuji za čas, věnovaný nejen hodnocení přihlášek, ale i supervizi podpořených komunitních projektů.

I tentokrát se sešly zajímavé projekty, které zlepší a zpříjemní život v Krupce a okolí především dětem, ale i seniorům nebo hendikepovaným.

Biskupské gymnázium, Základní škola a Mateřská škola Bohosudov chce s pomocí grantu pod heslem Návrat ke kořenům připomenout netradičním a zábavným způsobem 30 let znovuobnovení gymnázia v Bohosudově. Do 25 workshopů, na které škola pozve i širokou veřejnost, zapojí i absolventy a osobnosti, které proslavily Krupku. V plánu je třeba zpívání se zpěvákem Davidem Deylem nebo zapomenutá řemesla v Krupce s kronikářkou Nikolou Růžičkovou.

 Klub českých turistů v Krupce využije peníze na pořádání 50. ročníku putovní akce Za posledním puchýřem, ukončujícím turistickou sezonu, jehož bude letos hostitelem. První ročník akce, které se účastní téměř tisícovka turistů z celé republiky, se konal také v Krupce.

Domov důchodců v Bystřanech pořídí na zahradu, sloužící k procházkám a rodinným setkáním, dětský herní prvek. Děti, které jsou častými návštěvníky seniorů, si tak budou mít kde hrát a zabaví se.

Pomoci udržet program Podaná ruka má další z grantového příspěvku. Salesiánské středisko Štěpána Trochty – dům dětí a mládeže v jeho rámci pomáhá rodinám s dětmi, které se ocitly v obtížné situaci, kdy je ohrožen vývoj dětí.

Spolek pro záchranu bohosudovských varhan využije peníze z grantu na generální opravu barokních varhan v Bazilice Panny Marie Sedmibolestné.

Mateřská škola Zvoneček Krupka použije získané peníze z grantu k dalšímu vylepšení zahrady o doskočiště pro trénování skoku dalekého a pořízení edukačního dendrofonu na „poslouchání zvuků lesa“.

Na další ročník Modelářské školy, která už má letitou tradici a prošly jí stovky dětí, získává grant Raketomodelářský klub Krupka.

Chráněná dílna Arkadie v Krupce, která kromě keramické dílny provozuje i prádelnu, bude moci po letech nahradit dosluhující poruchové vybavení a pořídit novou pračku a sušičku.

Oddíl stolního tenisu TJ Krupka využije peníze z grantu na nákup sportovních potřeb a výkonnostní přípravu dětí na mládežnické krajské turnaje.

Mateřská škola Sluníčko Krupka doplní školní zahradu o venkovní přírodní učebnu, takže už je nevyžene ani déšť.

Spolek Hvězdy života použije peníze na zakoupení základního vybavení pro humanitární jednotku, která bude schopná zasáhnout v případě katastrofy a pomoci lidem zasažených například živelní pohromou.

Základní škola a Mateřská škola Krupka uspěla s projektem Po Krupce bezpečně! Na zahradě mateřské školy vybuduje za peníze z grantu dopravní hřiště.

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek

© 2024 Knauf Insulation. Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WebAp | Webové a grafické studio