10 let od příchodu materiálu s technologií ECOSE na český trh s izolacemi

Společnost Knauf Insulation, spol. s r. o. oslavila 1.7.2019 přesně deset let od uvedení unikátní technologie ECOSE na český trh stavebních izolací.
Jedinečnost materiálu s technologií ECOSE oproti jiným izolantům a především jiným izolačním materiálům z minerální vaty, je založena na inovativní technologii výroby, kdy se minerální vata s technologií ECOSE vyrábí z recyklovaných materiálů bez příměsi formaldehydu a s minimálními emisemi, které by zatěžovaly životní prostředí.
Minerální izolace s technologií ECOSE je tak nejekologičtější stavební izolační materiál na českém trhu, který je balen taktéž do obalu z plně recyklovatelného materiálu. Použití minerální izolace s technologií ECOSE tak navyšuje ekologickou hodnotu rodinných a bytových domů, ale i průmyslových budov, protože jsou zatepleny pomocí minerální izolace z přírodních materiálů.
Technologie ECOSE je postavena na celosvětovém patentu a stejně jako další produkty Knauf Insulation si zachovává typické vlastnosti pro minerální izolaci. Jsou jimi především výborná akustická odolnost, životně důležitá nehořlavost, prodyšnost, díky které minerální izolace dýchá. A v neposlední řadě také tepelná izolace, která je ve všeobecném povědomí zapsána díky konstantnímu zachovávání tepla domova, ale hlavně v současných dnech se připomene i udržováním příjemného klimatu uvnitř budov a místností.
Aplikací minerální izolace s technologií ECOSE se může pochlubit řada zajímavých staveb, ať už jsou obecně rodinné či bytové domy, nebo konkrétně autosalony Jaguar či Ford, zoologická zahrada ve Dvoře Králové, divadlo Rozmanitosti v Mostě, nemocnice v Uherském Hradišti či základní škola Sirotkova v Brně, jako představitel řady budov ze školství, které jsou izolovány minerální izolací s technologií ECOSE.
Materiál ECOSE je obsažen v celé škále produktů skelné minerální izolace, a i díky tomu je masově rozšířený po celé České republice. Za deset let od uvedení do prodeje se minerální izolace s technologií ECOSE prodalo již v objemu desítek tisíc tun, což je i výsledek umístění továrny na výrobu materiálu v severočeské Krupce.
 

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

© 2024 Knauf Insulation. Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WebAp | Webové a grafické studio