Knauf Insulation oznamuje plán pro vybudování nového závodu na výrobu minerální skelné vlny v Malajsii za 120 miliónů €

Společnost Knauf Insulation se chystá postavit závod za 120 miliónů € v Malajsii, aby mohla být uspokojena rostoucí poptávka po řešeních s izolacemi minerální vlnou v asijské pacifické oblasti.
Nový závod, který je umístěný v Johor Bahru v jižní části země, bude mít výkon 75 000 tun ročně. Je naplánováno, že závod bude dokončen na počátku roku 2020 a vytvoří cca. 180 pracovních míst v Malajsii, stejně jako dalších 60 nových pracovních míst napříč regionem.
„Máme rekordní prodeje kvůli nárůstu energetických nákladů napříč Asií a přísnějším předpisům týkajících se energeticky úsporných budov v zemích jako Austrálie, Japonsko a Korea,” řekl Stuart Dunbar, regionální generální ředitel pro asijský pacifický region ve společnosti Knauf Insulation.
„Odráží to rostoucí zájem našich zákazníků o izolaces výjimečnou kvalitou, výkonem, snadným zacházením a udržitelností.”
Na základě tohoto úspěchu bude vybudován nový závod s konkurenční výhodou pro společnost, stejně jako s velkou výhodou pro zákazníky. Závod bude disponovat nejmodernější technologií a řídicím vybavením, díky čemuž se bude jednat o jednu z nejefektivnějších a nejudržitelnějších továren v asijském pacifickém regionu. Závod bude ve výrobním procesu využívat až 80 % využívat recyklovaného skla a bude produkovat obaly s vysokým stlačením vycházející z patentu společnosti  Knauf. Všechny produkty budou využívat revoluční pojivo ECOSE® Technology*.
Zařízení bude nabízet zákazníkům rozšířené služby a širší produktový sortiment pro obytné a neobytné budovy, který byl vytvořen na míru asijského pacifického trhu, stejně jako řešení pro HVAC systémy a domácí spotřebiče, jako jsou trouby, auta a ledničky.
Vysoce efektivní logistika z Malajsie rovněž umožní společnosti Knauf Insulation vyvíjet nová distribuční partnerství v zemích jihovýchodní Asie a posílit svou přítomnost na hlavních trzích s izolačními materiály v Japonsku, Austrálii, Koreji, Novém Zélandu a Singapuru.
 „Nový závod otevře mnohé možnosti pro naše zákazníky a partnery, aby mohli rozšířit svou účast na rozvíjejícím se trhu udržitelných, energeticky úsporných budov v regionu,” řekl pan Dunbar.
David Ducarme, provozní ředitel skupiny Knauf Insulation, řekl: „S potěšením oznamujeme výstavbu nové továrny v Johor Bahru. Tato investice potvrzuje dlouhodobý závazek Knauf Group vyvíjet naše aktivity v oblasti izolací po celém světě jako jeden ze stěžejních pilířů našeho podnikání. A jedná se o další podstatný milník cesty naší společnosti k tomu, aby se stala vedoucím světovým poskytovatelem inovativních izolačních řešení s vysokou efektivností.”
 
O společnosti Knauf Insulation
Knauf Insulation je jedním z největších světových výrobců izolačních produktů a řešení. S více než 40 lety zkušeností v průmyslu izolací, představuje společnost jednu z nejrychleji rostoucích a nejrespektovanějších značek v oboru izolací na celém světě. Zaměstnáváme více než 5000 lidí ve více než 35 zemích. Máme 37 výrobních závodů ve více než 15 zemích při silném a stabilním finančním výkonu s obratem přesahujícím 1,7 miliard € v roce 2017.
Naší misí je být výzvou pro konvenční myšlení a vytvářet inovativní řešení izolací, které budou spoluvytvářet způsob, jak budeme žít a stavět v budoucnosti, přičemž dbáme na osoby, které s těmito řešeními přicházejí, i na lidi, kteří je využívají, a na svět, na kterém všichni závisíme.

*ECOSE Technology
Uvedení skelné minerální vlny s technologií ECOSE od společnosti Knauf Insulation v roce 2009 na trh přineslo revoluci do světa stavebnictví a umožnilo společnosti Knauf, aby potvrdila svou vedoucí pozici v oblasti udržitelnosti.
Technologie ECOSE je pojivo bez přidaného fenolu či formaldehydu určené pro minerální vlnu. V jeho složení ustupují petrochemické deriváty rostlinným surovinám. Díky celosvětově patentovanému procesu jsou udržitelné suroviny přetvářeny na extrémně silné pojivo minerálních vláken.

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek

© 2024 Knauf Insulation. Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WebAp | Webové a grafické studio